• Blog

  5 mei 2018

  Tja, ik moet helaas tot de conclusie komen dat bloggen simpelweg niet lukt, bij gebrek aan tijd.

  Lees meer >> | 849 keer bekeken

 • Voornemen 2016

  30 december 2015

  Mijn goede voornemen voor 2016 is om wekelijks en misschien wel vaker (als het lukt) iets te bloggen. Het lijkt me leuk om jullie mee te nemen in de wereld van de sieraadontwerper.

  Ik zal met jullie informatie over de materialen maar ook over mijn werkzaamheden delen.

   

  Lees meer >> | 1761 keer bekeken

 • Duidelijke slogan!!

  23 juli 2011

  Toen ik gisteren in de paskamer van een kledingzaak stapte stonden daar allerlei gezegdes en slogans op de wanden. Eén daarvan was :

  Draag nooit namaak juwelen, het maakt je reputatie als vrouw kapot !

  Niet alleen vind ik de slogan prachtig maar er zit wat mij betreft een grote kern van waarheid in.

  Ik ben van mening dat je beter één mooi en kwalitatief goed sieraad kan hebben dan heel veel "wegwerp" sieraden. Het is niet alleen beter voor je portemonnee maar ook voor het milieu en zoals de slogan zegt ook voor je reputatie ;-)

   

  Lees meer >> | 2723 keer bekeken

 • Nieuwe ontwerpen

  27 juni 2011

  Ik heb weer diverse nieuwe ontwerpen op mijn website (www.sparkle-sieraden.nl) toegevoegd.

  Dit keer heb ik niet alleen een aantal kettingen gemaakt maar ook een paar bijpassende armbanden.

  Eén set is gemaakt van alleen zilver en valt bijzonder nonchalant, het zilver is nogal speels verwerkt waardoor het mooi schittert.

  De andere set is gemaakt van koraal gecombineerd met onyx en met een mooie grote zilveren bal. De combinatie zwart/rood doet het altijd goed en past prima bij zomers wit.

  Daarnaast heb ik een  champagne kleurige parel ketting een moderne look gegeven door het te combineren met licht leer.

  Wilt u één van de bovengenoemde of andere sieraden uit de collectie eens van dichtbij bekijken dan kunt u altijd bellen/mailen voor een afspraak.

  Graag tot de volgende keer!!

  Janet Klok

   

  Lees meer >> | 2382 keer bekeken

 • workshops

  29 april 2011

  Op veler verzoek heb ik toch besloten om workshops te gaan verzorgen, spannend.

  Het lijkt me leuk om te doen, maar omdat ik geen standaard workshop wil geven die je overal zit, had ik even tijd nodig om iets leuks te bedenken..
  En het is gelukt ik heb 3 workshops bedacht die origineel en bijzonder zijn, 2 van één dagdeel en één van een hele dag. We maken dan leuke, originele sieraden van zilver gecombineerd met (half) edelstenen, leer of andere materiaal.
   
  De workshops zijn voor iedereen te volgen en u hebt er geen speciaal gereedschap voor nodig.
  Nieuwsgierig geworden, mail even dat u interesse heeft en ik stuur u een mail met  de workshops, prijzen en data.
   
   

  Lees meer >> | 1913 keer bekeken

 • exposities

  6 april 2011

  Ik heb deze maand een tweetal exposities en wel de volgende:

  Van 8 t/m17 april bij Galerie Keramische Vormgeving Loes Koster in Muntendam. Hele leuke galerie met lieve mensen die 2 weekenden lang hun hele huis omtoveren tot een waar kunstparadijs. Inmiddels is de galerie al wijd en zijd bekend en komen de bezoekers dan ook overal vandaan. U kunt er van alles bekijken, schilderijen, keramiek, objecten, sieraden, kleding en dan ook nog een prachtige beeldentuin. Kortom zeer de moeite waard!!!

  www.keramischevormgeving.nl

  Van 15 april t/m 22 mei heb ik ook een expositie bij Atelier Elly Koot in Broek in Waterland. Een gezellig galerie met terras waar u kunt genieten van een lekker kop koffie.  Naast mijn sieraden kunt u ook de schilderijen van Elly Koot zelf bewonderen en keramiek van Marianne den Hartog. Meer informatie op www.atelierellykoot.nl

  Exposities buiten je eigen regio is altijd leuk, zorgt voor een grote bekendheid. Ik ben benieuwd !!

  Lees meer >> | 1903 keer bekeken

 • Oud goud en zilver

  16 maart 2011

  Weer een  nieuwe opdracht om voor een klant haar oud goud om te smelten en een nieuw persoonlijk ontwerp te creëren.

  Ook deze klant had nog  sieraden  die ze van haar ouders had geërfd o.a. trouwringen, zegelring, kettingen, oorbellen en gouden horloges  liggen,  zonder dat ze er iets mee deed. Ze vertelde dat ze al jaren in een doosje lagen, dat ze er zo nu en dan toch even naar keek, maar vervolgens  weer tot de conclusie kwam dat zowel zij als haar dochter het geen mooie sieraden vonden.  Om het goud in te leveren voor contant geld vond ze ook geen optie omdat de emotionele waarde dan verdween en het geld toch weer opging  aan de "dagelijkse"dingen.
   
  We hebben besloten om het goud te smelten en hier vervolgens unieke, moderne eigentijdse sieraden van te maken voor zowel haar als  haar dochter.  Ik vind dit altijd erg leuke opdrachten omdat  het mij de kans geeft deze oude sieraden een tweede leven te geven  passend bij de opdrachtgeefster zodat zij er nog lang van kan genieten.
   
  Dus mocht u ook nog oud goud of zilver hebben dan weet u nu waar u moet zijn. Enkele voorbeelden wat mogelijk is kunt u vinden op www.sparkle-sieraden.nl of op deze site bij opdrachten.

  Lees meer >> | 1865 keer bekeken

 • Serie nieuwe ontwerpen.

  2 februari 2011

  Het betreft een serie sieraden gecombineerd met hout. Ik heb deze houten armbandjes meegenomen uit Zuid Afrika toen ik daar aan het rondreizen was. Als ik reis probeer ik altijd zoveel mogelijk dingen die ik leuk vind mee te nemen. Ik koop deze spullen het liefst rechtstreeks van de lokale bevolking zodat ik hun hiermee steun.

  Als ik sieraden meeneem dan gebruik ik ze voor nieuwe ontwerpen of als onderdeel voor iets anders. Bij deze armbandjes heb ik er een onderdeel uitgehaald en deze vervangen voor zilver zodat het iets extra’s geeft aan deze van nature simpele armbanden. Ik heb inmiddels 2 van de 3 klaar en dan wil ik er nog graag een paar ringen en oorbellen bij maken. Maar dat gaat allemaal niet zo snel…. Het begin is er in iedergeval. Ik wil de hele serie graag klaar hebben voor het Special Art-event bij Hof van Saksen op 12 en 13 maart a.s.

  Ik zal mijn best doen morgen de foto’s te maken zodat ze op de site kunnen, ze zullen zowel hier te zien zijn als ook op mijn eigen website www.sparkle-sieraden.nl .

   

   

  Lees meer >> | 1866 keer bekeken

 • Topdrukte bij het organiseren

  18 januari 2011

  Ik heb het momenteel erg druk met de organisatie van de kunstevenementen zowel met de diverse Art-events die ik samen met Liesbet Optendrees organiseer als met de kunstroute "Kunst aan de Vaart "in mijn woonplaats Assen.

  Aan het begin van het jaar moeten er zoveel dingen worden geregeld. Niet alleen moeten we kijken welke kunstenaars we willen uitnodigen, de uitnodigingen moeten worden gestuurd en de reacties daarop moeten worden verwerkt. Ook moet er goed naar de locaties worden gekeken, hoeveel kunnen we kwijt, hoe moet dat worden ingericht, wie regelt dat en hoe.
   
  Verder zijn sponsoren ook niet onbelangrijk en moet er een uitgebreid PR plan worden gemaakt. Alles valt en staat met PR dus niet alleen flyers en posters maar ook stukken in de krant en niet te vergeten de websites etc. Ja, social media is het "toverwoord" van dit moment overal moet je iets van je laten horen en het werkt echt.
   
  De topdrukte zit altijd in het begin van het seizoen en vlak voor een evenement, in de tussentijd loopt alles wel geleidelijk door. En na het evenement ben je weer blij dat alles goed is verlopen en dat alle tijd die je erin hebt gestoken het ook weer waard was.
   
  Goh, wat heb ik toch leuk werk!!!
   

  Lees meer >> | 1757 keer bekeken

 • Cursus maken

  10 januari 2011

  Ik ben bezig om een schriftelijke cursus "sieraden maken" te schrijven voor een Nederlands studie instituut.

  Het is een pittige klus maar heel erg leuk. Het is de bedoeling om de cursist niet alleen sieraden te laten maken maar ook meer over de achtergrond te vertellen. Dus dingen als gereedschap, gebruikte materialen, stenen, hoe doe ik ideeën op en nog veel meer.
   
  Het grappige is dat ik mezelf ook beter bewust ben hoe en waarom ik dingen doe. Sommige dingen zijn er in de jaren als zo ingeslopen dat je er niet meer over nadenkt. Maar nu ik erover schrijf moet ik ook nadenken waarom ik iets doe…. soms levert dat vragen met antwoorden op maar soms kom ik tot de conclusie dat ik eigenlijk niet weet waarom ik dat doe ;-) het is gewoon zo!!.
   
  Ik weet wel dat ik ineens ook heel anders tegen ontwerpen ga aankijken en dat is erg leuk.  Ik schrijf nu ook over materialen waarvan ik ineens denk oh dat is ook leuk daar kan ik ook wel iets mee doen.
   
  Ik hoop dat de cursisten die deze cursus gaan volgen net zo enthousiast over het geheel worden als ikzelf. Ik moet 24 hoofdstukken schrijven dus ik ben nog wel even zoet!
  Voor mijzelf levert het ook weer bergen nieuwe ideeën op, nu alleen nog de tijd vinden om deze ideeën om te zetten in ontwerpen.
   
  Enkele ontwerpen staan al op mijn website: www.sparkle-sieraden.nl
   
   

  Lees meer >> | 1819 keer bekeken

 • Meer blogs >>