Ik ben bezig om een schriftelijke cursus "sieraden maken" te schrijven voor een Nederlands studie instituut.

Het is een pittige klus maar heel erg leuk. Het is de bedoeling om de cursist niet alleen sieraden te laten maken maar ook meer over de achtergrond te vertellen. Dus dingen als gereedschap, gebruikte materialen, stenen, hoe doe ik ideeën op en nog veel meer.
 
Het grappige is dat ik mezelf ook beter bewust ben hoe en waarom ik dingen doe. Sommige dingen zijn er in de jaren als zo ingeslopen dat je er niet meer over nadenkt. Maar nu ik erover schrijf moet ik ook nadenken waarom ik iets doe…. soms levert dat vragen met antwoorden op maar soms kom ik tot de conclusie dat ik eigenlijk niet weet waarom ik dat doe ;-) het is gewoon zo!!.
 
Ik weet wel dat ik ineens ook heel anders tegen ontwerpen ga aankijken en dat is erg leuk.  Ik schrijf nu ook over materialen waarvan ik ineens denk oh dat is ook leuk daar kan ik ook wel iets mee doen.
 
Ik hoop dat de cursisten die deze cursus gaan volgen net zo enthousiast over het geheel worden als ikzelf. Ik moet 24 hoofdstukken schrijven dus ik ben nog wel even zoet!
Voor mijzelf levert het ook weer bergen nieuwe ideeën op, nu alleen nog de tijd vinden om deze ideeën om te zetten in ontwerpen.
 
Enkele ontwerpen staan al op mijn website: www.sparkle-sieraden.nl