Mijn naam is Janet Klok en ik ben de ontwerpster van de Sparkle* sieraden.

Elk sieraad dat ik maak is uniek en u zult er geen tweede van aantreffen, u bent dus in het bezit van een bijzonder exemplaar. Ik werk voornamelijk met zilver, goud en titanium vaak gecombineerd met (half) edelstenen of andere natuurlijke materialen.  De grootste uitdaging zit in het feit dat ik altijd probeer iets nieuws, bijzonders en vooral anders te maken, mede door het gebruik van niet alledaagse stenen of materialen. Want helaas zie je tegenwoordig teveel sieraden die allemaal op elkaar lijken.  

Als klein meisje vond ik het al leuk om sieraden te maken met vriendinnetjes. Na een totaal andere studie te hebben gevolgd en jaren in de bankwereld te hebben gewerkt, ben ik al tijdens mijn werk diverse cursussen edelsmeden gaan volgen. Ik ben dus een echte autodidact.  In oktober 2002 ben ik als edelsmid voor mezelf begonnen, ik ben dan ook in het bezit van mijn eigen meesterteken.   Meestal maak ik geen schetsen, ik begin gewoon te werken.

Een ontwerp gaat meestal direct van mijn hoofd naar de werkbank en zo ontstaan de meeste en mooiste sieraden. Als leidraad voor een sieraad gebruik ik vaak het materiaal, een vorm of  een idee dat meestal is ontstaan gedurende één van mijn reizen. Ik vind het vooral belangrijk dat een sieraad bijzonder, uniek maar vooral goed draagbaar is.